נדלן מסחרי הוא נדלן שאיננו למגורים או לשטחי ציבור. הוא דורש ניהול לאורך ציר הזמן. על פי רוב נדלן מסחרי הוא נדלן להשקעה, אבל לפעמים מטרתו שימוש צרכיו של בעלי הנכס. הנכסים הנכללים בקטגוריה זו הם בנייני משרדים, משרדים בודדים, קניונים, מרכזים מסחריים, חנויות, חניונים, מלונות, מרכזים רפואיים, מתחמים לוגיסטיים, מבנים תעשייתיים ותחנות דלק. נדלן מסחרי הוא בניין או קרקע שמיועדים לייצר הכנסות דרך רווח הוני או דרך הכנסות משכירות. נכסים שנכללים בקטגוריה זו יכולים להירכש ע"י היזם עבור פרויקטים עתידיים, או להיות מושכרים על ידו.
דברו איתנוישנם אופציות רבות להשקעה בתחום זה של נדל”ן. אפשר להשקיע בבנייני משרדים, מקומות מסחר, מפעלים ועוד
אך יש צורך בלמידה של השוק לעומק והבנה של היתרונות והחסרונות בכל אחת מסוגי ההשקעות. אפשרות ההשקעה הנפוצה ביותר בישראל מבחינת נכסים מסחריים להשקעה היא השקעה במשרדים אשר מועמדים למכירה. אשר ממנה אפשר להרוויח בעיקר על ידי השכרת הנכס. אחד הדברים שחשובים לזכור הוא שהשקעה זו יכולה להיות מאוד מסובכת, לכן מומלץ לפנות לחברה שמבינה בהשקעות בנדל”ן מסחרי. בעיקר אם זו ההשקעה הראשונה שלכם בתחום זה. זאת מכיוון שאותה חברה תוכל לטפל בכל מה שצריך בנוגע להשקעה שלכם, כך שאתם רק צריכים להשקיע ולחכות לתשואה.
1. חיפוש מידע - מעבר לחיפוש מידע באתרים שונים לנדל”ן מסחרי כדאי להתייעץ גם עם מומחים בתחום. זאת כדי ללמוד יותר על התנודות האפשריות בשוק זה, על השקעות שונות המתאימות לכיסכם, ומה צפוי לקרות באזור בו אתם רוצים להשקיע.
2. מקום ההשקעה-המיקום של הנכס המסחרי להשקעה יכול להשפיע רבות על הצלחת ההשקעה ועל הרווח ממנה. המקום של הנכס חייב להיות פעיל מבחינה מסחרית ושיוכל להחזיק מעמד כמקום פעיל לאורך זמן רב. מקומות אלו יכולים להיות כמו אזורים בפיתוח או בתהליך בנייה, ושמיועדים להפוך למרכזי קניות, אזור תעשייתי פעיל, מתחם הייטק ועוד. בכל מקום שאתם מבררים חשוב לבדוק שיש לאזור אישורים להפעלת עסק מסחרי, ובמידה והמקום עדיין נבנה יש לוודא שהתוכניות עליו מקודמות בידי המועצה האזורית והארצית. בנוסף לכך, כדי לראות אילו עסקים פועלים באזור כדי לוודא ששום עסק לא יפגע בהכנסות של העסק שלכם.
3. הזדמנויות טובות - לפעמים כל מה שצריך כדי להצליח ולהשיג עסקה טובה זו הזדמנות עסקית טובה שאיתרתם ברגע הנכון. הזדמנות זו יכולה להופיע כאדם המוכר את משרדו כי הוא רוצה לפרוש או בעל עסק הנתקל בקשיים ומוכר את חנותו במחיר מוזל. לכן כאשר מזהים הזדמנות טובה מאוד כדאי לא לבזבז אותה. ואם אתם חוששים לעשות טעות, תמיד כדאי להתייעץ עם יועץ נדל”ן מסחרי. לאחר הרבה שנים בתחום יועץ הנדל”ן יוכל להבין באמת האם מציאת הזדמנות טובה או שזו השקעה מסוכנת.
4. תקציב - מאוד חשוב לדעת מהו גובה התקציב שאתם יכולים להרשות לעצמכם להוציא על נדל”ן מסחרי להשקעה. בנוסף לכך יש לקחת בחשבון עלויות של שיפוץ הנכס כולל כל המיסים הנלווים לרכישה ולמכירת הנכס, וכמו כן מיסים הקשורים לתחזוקה רציפה של הנכס כמו ארנונה.
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!